Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЯкщо Україні необхідні танки, то їх потрібно дати – президентка Єврокомісії

«Україна точно знає, що їй потрібно для захисту»

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн виступила проти позиції Німеччини не постачати в Україну бойові танки. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на інтерв’ю фон дер Ляєн виданню Bild.

«Якщо вони [українці] кажуть, що їм потрібні бойові танки, то ми повинні поставитися до цього серйозно й надати їх. Україна точно знає, що їй потрібно для захисту людей і себе, – сказала фон дер Ляєн. – Я виступаю за те, щоб європейські держави постачали те, що насправді потрібно Україні. Адже українці доводять, що можуть захистити себе, якщо в них є відповідні військові засоби».

Президентка Єврокомісії наголосила, що українці «ведуть цю боротьбу за всіх нас» і саме тому так важливо, щоби Україна отримала всю необхідну зброю.

«Я твердо переконана, що Україна переможе, а путін програє. В України надзвичайна мотивація. Вони знають, за що б’ються. І партнери по всьому світу роблять усе, щоб гарантувати, що Україна отримує належні збройні системи», – сказала фон дер Ляєн.

Раніше міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вкотре відхилила вимоги поставити Україні основні бойові танки. Вона пояснила це тим, що досі жодна країна не постачала західні бойові машини піхоти чи танки і що Німеччина ухвалюватиме подібні рішення лише разом із союзниками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.