Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції вимагають запровадити декретну відпустку для депутаток

Через тиск депутатки часто змушені працювати невдовзі після пологів

Депутатка французької Національної асамблеї від лівої партії «Нескорима Франція» Матільда Хіньє, яка в жовтні очікує на народження дитини, ініціювала запровадження декретної відпустки для членів парламенту. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Times.

Згідно з французькою виборчою системою, у всіх депутатів є заступники, які займають їхнє місце, якщо депутат чи депутатка помирає або призначається міністром чи до верховного суду Франції. Законопроєкт Хіньє передбачає, що ці заступники зможуть замінювати депутатів, коли ті йдуть у декретну відпустку.

Колеги Матільди Хіньє стверджують, що перебувають під сильним тиском, і це змушує їх працювати навіть після пологів. Лоріанна Россі, 36-річна депутатка від партії президента Франції сказала, що їй довелося повернутися на роботу за три дні після пологів.

Декретна відпустка у Франції триває 16 тижнів, проте депутатки свідомо її скорочують, оскільки, як вони стверджують, тривала відсутність на роботі може негативно вплинути на їхню кар’єру.

Фото: FTV

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.