Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані під час протестів через смерть заарештованої дівчини загинули 5 людей

Сили безпеки відкрили вогонь по протестувальниках

У курдському регіоні Ірану сили безпеки відкрили вогонь під час протестів через смерть 22-річної курдської дівчини Махси Аміні, яка померла під вартою поліції. Про це повідомляє The Guardian.

Повідомляють, що під час протестів поліція застосовувала палиці й сльозогінний газ, а на третій день місцеві сили безпеки відкрили вогонь по протестувальниках. Двоє людей були вбиті в курдському місті Саккез, ще двоє загинули в місті Дівандарре під прямим вогнем з боку сил безпеки. Ще одну людину вбили в Деголані.

Протестувальники вимагали роз’яснень щодо смерті Махси Аміні. Дівчина померла в лікарні за три дні після того, як поліція моралі затримала дівчину за нібито порушення закону країни про носіння хіджаба. За версією поліції, в Аміні стався серцевий напад, проте деякі свідки стверджують, що дівчину сильно побили.

The Guardian пише, що комп’ютерна томографія голови Аміні показала перелом кістки, крововилив і набряк мозку. Це є імовірним підтвердженням того, що вона померла від удару по голові. Якщо результати сканування підтвердяться, вони стануть проблемою для іранської поліції, оскільки вони опублікували відредаговані відео арешту й утримання Аміні під вартою в поліцейському центрі, які мали довести, що дівчина померла від серцевого нападу.

Фото: twitter/@azades

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.