Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ тісних камерах і без засобів гігієни – у яких умовах тримають жінок у полоні рф

росіяни ігнорують Женевські конвенції

Полонених українських жінок росіяни тримають у тісних камерах по десятеро людей і не дають засобів гігієни. Декому не дозволяють розчісувати волосся чи взагалі зрізають його. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на брифінг представників ГО «Медійна Ініціатива за права людини».

Правозахисники повідомляють, що після «арешту» жінок утримують у підвалах і колоніях, а деяких вивозять до росії. Журналістка ГО «МІПЛ» Марія Климик розповіла про аналіз свідчень жінок, які перебували в російському полоні.

«Умови утримання були здебільшого однакові: їм не давали якихось засобів гігієни, спеціального ставлення не було. Іноді десять жінок утримували в камерах, розрахованих на двох-трьох осіб. Як утримували чоловіків, так утримували і жінок, хіба що не застосовували фізичне насилля. Після привезення на місце, а особливо до російської федерації, їх голили налисо, іншим не дозволяли вмитися, розчесати або зв’язати волосся. Не надавалася медична допомога. Тобто до них узагалі не ставилися, як до жінок-полонених, як це прописано у Женевських конвенціях», – розповіла Климик.

Правозахисники стверджують, що наразі важко сказати, скільки точно жінок перебуває в російському полоні, оскільки не всі родичі повідомляють про затримання. За весь час офіційних обмінів звільнили 39 жінок – як цивільних, так і військовослужбовиць.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.