Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні запрацював сайт про допомогу для вразливих верств населення

Орієнтований на літніх людей і людей з інвалідністю

В Україні запустили сайт «Допомога» для вразливих верств населення, повідомляє «Детектор медіа». На сайті можна знайти інформацію про можливості отримання гуманітарної допомоги, перетин кордону, порядок набуття статусу внутрішньо переміщеної особи. Також люди старшого віку й люди з інвалідністю можуть отримати поради щодо роботи й освіти, психологічної підтримки під час війни тощо.

«Відсутність інформації в доступному форматі, неможливість самостійно долучитися до евакуаційних маршрутів, непристосованість укриттів і притулків для тимчасового проживання – усе це лише поглиблювало й без того сильну розгубленість серед людей з інвалідністю й людей старшого віку», – зазначила генеральна секретарка ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» Вікторія Назаренко.

Вона сподівається, що сайт буде корисний для того, щоб зорієнтуватися щодо можливостей підтримки під час війни.

Розроблення сайту реалізували ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», ГО «Про.УД | Універсальний дизайн» і ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень». Кошти на його розроблення й підтримку надав Європейський Союз у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.