Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФламандські єпископи вирішили благословляти одностатеві пари

Усупереч позиції Ватикану

Група католицьких єпископів у Бельгії запропонувала текст літургії для одностатевих пар попри заборону Ватикану благословляти одностатеві шлюби. Про це повідомляє Associated Press.

Єпископи підкреслили, що їхня молитва не прирівнюється до сакраментального шлюбу, яким згідно із католицькою доктриною є союз між чоловіком і жінкою. Вони заявили, що за допомогою цієї молитви прагнуть «створити атмосферу поваги, визнання й інтеграції» для одностатевих пар. Єпископи також процитували заклик Папи Франциска до церкви бути більш гостинним до представників ЛГБТІК-спільноти.

За словами представника єпископату Бельгії Томмі Шольтеса, ідеться не про благословення одностатевих пар, а про можливість для них «спільної молитви, під час якої інші також зможуть помолитися за них».

Пропонована церемонія містить вступне слово й молитву, читання Святого Письма, а також тексти двох молитов: одна про відданість пари одне одному, інша – про її союз.

Католицьке вчення вважає одностатеві шлюби неприйнятними, однак підтримує позитивне ставлення до ЛГБТІК-людей. У березні 2021 року Ватикан офіційно проголосив благословення одностатевих шлюбів гріхом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.