Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧоловіків-студентів іноземних ЗВО не випускатимуть за кордон під час воєнного стану – ДПСУ

Через масове підроблення документів

Вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками внаслідок масового підроблення документів. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Раніше, ще в березні, рішенням найвищого військового керівництва України було розглянуто надання можливості продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого, і прикордонники виконували цю норму. Проте останнім часом ми бачимо дуже багато спекуляцій, коли масово підробляють документи начебто про навчання в іноземних ЗВО», – повідомив Демченко.

За його словами, протягом липня-серпня на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підроблені документи про навчання в закордонних навчальних закладах. Унаслідок цього вище військове керівництво вирішило не дозволяти чоловікам-студентам іноземних ЗВО перетинати кордон.

Демченко додав, що згідно з постановою уряду №57, яка передбачає правила перетину кордону громадянами України в період воєнного стану, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять у перелік винятків, яким дозволений перетин кордону.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.