Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКримських татар хочуть знищити шляхом мобілізації – Ташева

Росіяни масово роздають повістки кримськотатарським чоловікам

Російська окупаційна влада в Криму проводить рейди по місцях проживання кримських татар. Чоловікам роздають повістки й забирають їх до військкоматів, повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева.

«Вчора та сьогодні по всіх населених пунктах, де компактно проживають кримські татари, йдуть рейди: по школах, ринках, «Кримопт» (більшість кримських татар працюють), у місцях скупчення людей – і роздають повістки, часто загружають у машини й відвозять людей у воєнкоми», – зазначила Ташева.

Вона повідомила, що росіяни забирають чоловіків 18–50 років незалежно від їхнього стану здоров’я. За даними джерел Ташевої, станом на 22 вересня росіяни роздали не менш ніж 1 000 повісток по всьому Криму. Відомо, що окупанти масово роздають повістки в селищах Зуя, Азовське, Майське, Доброє й по всій «долині», де проживає велика кількість кримськотатарського населення.

«Ми бачимо, що це показова акція покарання кримських татар з боку окупаційних адміністрацій і кремля, які не підтримували окупантів всі ці роки», – сказала Ташева.

Вона вважає мобілізацію кримських татар «катастрофою», оскільки, за її словами, загибелі й каліцтво кількох тисяч кримськотатарських чоловіків вплине на кілька майбутніх поколінь кримських татар.

«Кримських татар хочуть знищити, використовуючи для цього мобілізацію, і нам важливо говорити про це, про чергові злочини росії», – додала Ташева.

Вона закликала кримських татар не відвідувати публічні заходи й пропускати обов’язкові п’ятничні молитви, оскільки росіянам байдуже, де роздавати повістки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.