Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Ірану скасував інтерв’ю з CNN через те, що ведуча відмовилася надягнути хустку

«Жоден президент Ірану не просив мене носити хустку»

Президент Ірану Ібрагім Раїсі відмовився від заздалегідь запланованого інтерв’ю з ведучою міжнародних новин CNN Крістіан Аманпур на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку через те, що вона відмовилася надягнути хустку. Про це пише CNN.

Приблизно за 40 хвилин після початку інтерв’ю, на яке Раїсі запізнювався, його помічник повідомив Аманпур, що президент запропонував їй надягнути хустку. Ведуча «ввічливо відмовилася» й пояснила, що вона покриває голову, коли працює в Ірані, щоби дотримуватися місцевих законів, однак за межами країни вона цього робити не буде.

«Тут, у Нью-Йорку чи будь-де за межами Ірану, жоден президент Ірану – а я брала інтерв’ю в кожного з них з 1995 року – ніколи не просив мене носити хустку», – зазначила Аманпур.

За її словами, помічник Раїсі дав зрозуміти, що інтерв’ю з президентом Ірану не відбудеться, якщо Аманпур не надягне хустку. Він назвав це «актом поваги», враховуючи, що нині тривають священні місяці Мухаррам і Сафар, а також згадавши «ситуацію в Ірані».

Інтерв’ю Ібрагіма Раїсі збіглося в часі з протестами, що нині тривають в Ірані через смерть 22-річної Махси Аміні, яку поліція моралі заарештувала за нібито порушення закону країни про носіння хіджаба.

Аманпур планувала обговорити з Раїсі смерть Аміні й протести в країні, а також ядерну угоду й підтримку росії з боку Ірану.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.