Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Харкові пройшов ЛГБТ-прайд у міському метрополітені

Під гаслом «Єдині як ніколи»

У Харкові з 17 по 25 вересня пройшли заходи ХарківПрайду, покликані продемонструвати світу відмінність Української демократії від тоталітарного режиму росії. І наголосити на цінностях українського суспільства: свободі, рівності й повазі до різноманіття.

Центральною подією заходів став «ХарківМетроПрайд», який відбувся в неділю 25 вересня. Понад 30 учасниць та учасників у вишиванках і веселковій символіці проїхалися харківським метро, щоб заявити, що ЛГБТ+люди – повноцінна частина українського суспільства й бере активну участь у боротьбі за Україну, тож вона має мати рівні права у своїй країні, повідомляє пресслужба прайду.

Хода пройшла всіма трьома лініями Харківського метрополітену, відвідала 10 станцій метро. Усі заходи відбувалися за попередньою реєстрацією з метою безпеки заходів у прифронтовому місті.

«Головна загроза зараз для людей у Харкові – ракетні атаки з боку російської федерації. Тому локацією проведення маршу ми обрали саме метро. За останні пів року метро стало для жителів міста не тільки транспортом, а ще й прихистком від війни, місцем, де проходять концерти. відбуваються майстерні. І тепер це також місце гідності – місце ХарківПрайду», – розповіла співорганізаторка ХарківПрайду Віра Чернигіна.

Окрім того, ХарківПрайд оголосив збір коштів серед ЛГБТ+ спільноти в благодійний фонд «Харків з тобою» для жінок, які воюють на Харківщині. Зібрані кошти допоможуть забезпечити жінок термобілизною, теплим одягом і засобами особистої гігієни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.