Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створили управління для розслідування сексуальних злочинів, учинених військовими рф

«Зараз ми впроваджуємо систему повного захисту потерпілих»

Генеральний прокурор Андрій Костін на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що Офіс Генерального прокурора в тісній співпраці з міжнародними партнерами й громадськими організаціями розробив Стратегію протидії сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, яка має бути офіційно ухвалена найближчим часом.

Головна мета Стратегії – застосовувати нові підходи до розслідування таких злочинів з орієнтацією на захист потерпілих, а не лише на покарання злочинців, як це робилося раніше.

Раніше в разі зґвалтувань слідство займалося лише збором доказів проти ґвалтівника, тимчасом як його жертва була лише джерелом інформації. Зараз ми впроваджуємо систему повного захисту потерпілих: від надання психологічної, юридичної й матеріальної допомоги до закриття від публіки персональних даних», – пояснив Костін.

За його словами, тільки-но ЗСУ звільняють ту чи ту частину української території, проявляється жахлива картина: «Так сталося після деокупації Харківської області. І, на жаль, так буде і в інших місцях, бо сексуальне насилля – зброя російського окупанта. Нездатні протистояти нашим воїнам на полі бою росіяни тероризують цивільне населення».

Костін зауважив, що небажання потерпілих повідомляти про такі злочини не є унікальним явищем для України, таке відбувається по всьому світу. «Але ми однаково маємо як юридичне, так і моральне зобов’язання забезпечити ефективне розслідування злочинів сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), відповідно до міжнародних стандартів, а також надавати юридичну й психологічну підтримку постраждалим протягом судового процесу», – наголосив генпрокурор.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.