Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниYouTube і Google сприяють інтернет-руху, що закликає до насильства – дослідження

Через них рух залучає нову аудиторію

Центр протидії цифровій ненависті й дезінформації (CCDH) проаналізував понад 1 мільйон постів на форму Incel, які свідчать про зростання пропаганди зґвалтувань і масових убивств. Про це пише The Washington Post із посиланням на звіт американського Центру.

У дослідженні йдеться про те, що відомий міжнародний форум для чоловіків Incel (Involuntary Celibate, або «Мимовільна стриманість») за останні півтора року значно радикалізувався.

Організація проаналізувала понад мільйон дописів на сайті, опублікованих за останні півтора року. Згідно з аналізом, понад 89% користувачів підтримують зґвалтування й педофілію, а кількість повідомлень на форумі, у яких згадуються акти масового насильства, зріс на 59%. Також форум змінив свої правила, щоб дозволити сексуалізацію неповнолітніх.

У дослідженні зазначається, що форум отримав масову аудиторію здебільшого через соціальні мережі, зокрема YouTube, де відео, що пропагують ідеологію Incel, переглянули загалом 24,2 мільйона разів. За даними CCDH, великі компанії, включно з Google і Cloudflare, також сприяють зростанню форуму. Пошукові запити Google за словами «зображення тіла» або «безробіття» часто пропонують посилання на сайті, які направляють користувачів на форум Incel.

CCDH повідомила, що надала правоохоронним органам доступ до своєї повної бази даних форуму.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.