Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнська правозахисниця стала лауреаткою альтернативної Нобелівської премії

Це перша лауреатка цієї премії в Україні

Голова «Центру Громадянських Свобод» (ЦГС) Олександра Матвійчук стала лауреаткою премії «За правильний спосіб життя», яку називають альтернативною Нобелівською премією. Олександра Матвійчук і ЦСГ стали першими лауреатами цієї премії в Україні.

«Як голова «Центру Громадянських Свобод» (ЦГС), вона й організація відіграють важливу роль у зміцненні українського громадянського суспільства й національних інституцій протягом понад 10 років, а також сприяють утвердженню верховенства права й дотриманню міжнародного права», – ідеться в обґрунтуванні організаторів.

Організатори також відзначили визначну роботу Олександри Матвійчук «з документування воєнних злочинів і порушень прав людини», що робить можливим притягнення до відповідальності воєнних злочинців РФ.

«Зараз ми переживаємо дуже драматичний час української історії, ми боремося за свободу в усіх сенсах. Ми боремося за свободу бути незалежною державою, ми боремося за свободу бути українцями, ми боремося за свободу мати демократичний вибір. Ми платимо за це досить високу ціну. Тож ця премія є жестом підтримки нашої боротьби загалом і моєї праці зокрема», – наголосила Олександра Матвійчук у короткому інтерв’ю для організаторів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.