Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховний лідер Ірану звинуватив США й Ізраїль в організації протестів

Протести в Ірані тривають уже кілька тижнів

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї вперше відреагував на масштабні протести в Ірані, повідомляє AP. Він засудив заворушення в країні й звинуватив у цьому США й Ізраїль.

Виступаючи перед поліцейськими в Тегерані, Хаменеї сказав, що він «глибоко вражений» смертю 22-річної Махси Аміні під вартою, назвавши це «трагічним інцидентом». Однак він розкритикував протести як іноземну змову з метою дестабілізувати Іран.

«Ці заворушення й відсутність безпеки були розроблені Америкою та сіоністським режимом і їхніми службовцями. Останніми днями вороги Ірану використовували різні інструменти, зокрема кошти, зброю, щоб створити проблеми для Ісламської Республіки», – заявив лідер Ірану.

Він засудив протестувальників, які зривали хіджаби, підпалювали мечеті, банки й поліцейські машини, і назвав їхні вчинки «діями, які не є нормальними й природними».

Протести в Ірані через смерть 22-річної Махси Аміні тривають уже кілька тижнів. Організація Iran Human Rights повідомляє про 133 загиблих під час протестів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.