Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ ООН пояснили, чому досі не направили місію в Оленівку

«Через відсутність гарантій безпеки»

Місія Організації Об’єднаних Націй зі з'ясування фактів досі не вирушила до слідчого ізолятора в Оленівці Донецької області через відсутність гарантій безпеки. Як повідомляє «Європейська правда», про це на брифінгу сказав речник офісу генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик.

«Ми не можемо направити будь-яку місію, не гарантувавши, що маємо всі гарантії безпеки. Є й логістичні проблеми, але насамперед ми потребуємо гарантій безпеки. Поки цього не буде, ми не можемо їх відправити», – сказав Дюжаррик.

Він відмовився уточнити, яка саме сторона відмовляється надати гарантії безпеки членам місії ООН.

«Нам потрібне «зелене світло» на всіх місцях. Поки цього немає на всьому шляху, ми не можемо направити місію на місце», – зазначив Дюжаррик.

Нагадаємо, 29 липня на території колишньої виправної колонії в Оленівці Донецької області пролунав вибух, внаслідок якого була знищена будівля, де утримували українських військовополонених. Росіяни стверджували, що загинуло понад 50 українських захисників. У Генштабі наголосили, що таким способом росіяни намагалися приховати катування й убивства полонених.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.