Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії зросла кількість українців, які можуть залишитися без житла

За останній місяць за допомогою звернулися 350 сімей

У Великій Британії кількість українських родин, які можуть залишитися без житла, зросла на 22% за останній місяць. Про це повідомляє The Independent.

З 24 лютого до місцевої влади за допомогою звернулися близько 1915 українських родин, які залишилися або ризикують залишитися без житла. За останній місяць по допомогу звернулися 350 сімей.

Благодійні організації попередили, що проблема «загостриться найближчими місяцями», оскільки домовленості зі спонсорами Homes for Ukraine добігають кінця. Асоціація місцевого самоврядування, національний представницький орган рад, заявила, що вони «глибоко стурбовані» числом українців, які можуть стати безпритульними. За словами голови асоціації Джеймса Джеймісона, високий ризик залишитися без житла залишається серед тих українців, які скористалися ініціативою Homes for Ukraine.

Депутатка від ліберал-демократів Лейла Моран засудила «шокуючі цифри» й заявила, що уряд має діяти негайно «або ризикує порушити обіцянку українському народу».

«Велика Британія має підтримати тих українців, які втекли від війни», – сказала вона.

Благодійна організація «Опора», яка підтримує українців у Великій Британії, заявила, що вважає цифри «значно заниженими».

«Наскільки ми розуміємо, дані повідомляют самі люди з використанням непослідовних методів збору даних. Майже 30% місцевих органів влади не надали жодних даних, – сказав довірена особа Стен Бенеш. – Це проблема, яка буде загострюватися в найближчі місяці. Хоча минуло понад пів року з моменту запуску програми Homes for Ukraine в березні, українці переважно почали прибувати до Великої Британії лише наприкінці квітня й у травні».

Енвер Соломон, генеральна директорка Ради біженців, сказала, що благодійна організація «надзвичайно стурбована» тим, що кількість українців, яка може лишитися без житла, зростає.

«Оскільки наближаємося до завершення початкового шестимісячного періоду розміщення за програмою Homes for Ukraine, ми також стурбовані тим, що дедалі більше людей можуть опинитися під загрозою залишитися безпритульними, якщо вони не зможуть продовжити домовленості про розміщення», – додала вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.