Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Південної Кореї хоче ліквідувати Міністерство гендерної рівності, щоб «захистити» жінок

Він наполягає, що таке рішення допоможе поліпшити права жінок

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пропонує ліквідувати Міністерство гендерної рівності в країні, наполягаючи на тому, що це допоможе поліпшити права жінок. Про це повідомляє The Guardian.

«Ліквідація Міністерства гендерної рівності – це посилення захисту жінок, сімей, дітей і соціально слабких», – сказав він журналістам.

Юн звинуватив міністерство в ставленні до чоловіків як до «потенційних секс-злочинців» і пообіцяв запровадити жорсткіші покарання за неправдиві заяви про сексуальне насильство.

Депутати від Демократичної партії заявили, що ліквідація міністерства підірве зобов’язання Південної Кореї щодо гендерної рівності.

«Очевидно, що урядові програми, пов’язані з сім’єю, молоддю й гендерною рівністю, якими опікується Міністерство гендерної рівності, будуть скорочені. Настав час посилити роль і функції міністерства, а не послабити їх», – ідеться в заяві.

Видання Korea Times звинуватила президента і його консервативну партію «Сила народу» у «використанні гендерного розриву заради політичної вигоди». У виданні заявили, що ліквідація міністерства може «принести більше шкоди, ніж користі» і «йде всупереч глобальній тенденції захисту прав і можливостей жінок».

Південна Корея має найвищий гендерний розрив у заробітній платі серед країн ОЕСР: жінкам у середньому платять на третину менше, ніж їхнім колегам-чоловікам. Також жінки в Південній Кореї мало представлені в залах засідань і національній асамблеї.

У звіті Всесвітнього економічного форуму 2022 року про глобальний гендерний розрив Південна Корея посідає 99-те місце серед 146 країн за індексом, який вивчає роботу, освіту, охорону здоров’я й політичне представництво.

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.