Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄС продовжить дію механізму тимчасового захисту для українців ще на рік

До березня 2024 року

Єврокомісія вирішила продовжити дію механізму тимчасового захисту для українців щонайменше до березня 2024 року. Про це повідомила Європейська комісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон, пише «Інтерфакс-Україна».

Директива тимчасового захисту надає українцям, які вимушено виїхали з країни через війну, низку прав, зокрема право на роботу, житло, освіту, медичну допомогу.

«Сьогодні вранці ми прокинулися, почувши, як падають бомби на Київ, Одесу, Львів й інші міста. Це лише демонструє, наскільки важливо продовжувати надавати підтримку Україні й демонструвати солідарність з українцями», – заявила Йоханссон.

Також вона пояснила, що на українців, які на тривалий час виїхали з ЄС, а тоді вирішили повернутися, теж поширюватиметься тимчасовий захист.

«Багато хто з біженців бояться вийти з реєстру, бо їм, можливо, знову доведеться знову тікати. Тому ми вирішили, що вам не потрібно виходити з реєстру, ви можете залишити за собою документи про тимчасовий захист, які ви отримали. Усе, що ви повинні зробити, – це повідомити національні або місцеві органи влади за місцем знаходження, що повертаєтеся в Україну. Але вам не потрібно віддавати вашу картку, і ви можете залишити за собою реєстрацію», – повідомила Йоханссон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.