Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБільшість переселенців планують повернутися додому – опитування

Понад 80%

Більшість українських переселенців (85%) планують повернутися додому. Про це ідеться в соціологічному опитуванні групи «Рейтинг».

21% планує повернутися додому найближчим часом, 19% ще почекають, а 45% повернуться після закінчення війни. Водночас 6% опитаних зазначили, що вже не повернуться додому.

Як порівняти з липнем, зросла кількість тих, хто планує повертатися негайно, і зменшилася тих, хто повернеться після війни або ж узагалі не повернеться.

Дослідження також показало, що люди поступово повертаються до місць роботи. Нині 38% з тих, хто працював до війни, повернулися на свої робочі місця у звичному режимі, 18% працюють дистанційно, 7% знайшли нове місце роботи. Попри це третина опитаних не працює.

За даними опитування, українці демонструють хороший рівень життєстійкості – 3,9 з 5. Психологічну стабільність українців підтримують плани на майбутнє (4,2), нормальне харчуванням (4,2), відсутність жалю про минуле (4,1) і впевненість у своїх рішеннях (4,0).

Найбільше українці потерпають від утоми (лише 34% її не відчувають) і нестачі повноцінного сну (лише 47% мають повноцінний сон). Попри це інші емоційні й моральні показники громадян у кращому стані, ідеться в опитування.

Опитування проводили 8–9 жовтня серед 1000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.