Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІранську альпіністку можуть заарештувати через виступ на змаганнях без хіджаба

Це друга іранська спортсменка, яка порушила закон країни

Іранську альпіністку Ельназ Рекабі, яка виступила на міжнародних змаганнях у Південній Кореї без хіджаба, можуть заарешувати, коли вона повернеться додому, повідомляє Sky News.

Посольство Ірану в Південній Кореї повідомило, що Рекабі вилетіла із Сеула вранці 18 жовтня, на день раніше, ніж планувалося. Джерело BBC Persian напередодні зазначило, що паспорт і мобільний телефон Рекабі конфіскували. Родина й друзі альпіністки повідомляють, що не можуть зв’язатися з нею з неділі.

У сторіз свого Instagram-акаунту Ельназ Рекабі вибачилася за те, що «змусила всіх хвилюватися» й зазначила, що її хіджаб «випадково» впав, коли вона піднімалася на стіну.

«Згідно з попередньо узгодженим з командою розкладом, я їду до Ірану», – додала Рекабі.

Ведуча Всесвітньої служби BBC Рана Рахімпур сказала, що є ризик, що Рекабі потрапить до в’язниці після повернення до Ірану.

Міжнародна федерація спортивного скелелазіння (IFSC) заявила, що «намагається встановити факти» щодо передчасного від’їзду Рекабі й пообіцяла «стежити за ситуацією».

Минулого року Рекабі стала першою іранкою, яка виграла медаль на чемпіонаті світу зі спортивного скелелазіння. На минулих вихідних у Південній Кореї вона фінішувала четвертою. Рекабі вважається другою іранською спортсменкою, яка порушила суворий закон Ірану, змагаючись без хіджаба.

У 2019 році боксерка Садаф Хадем стала першою іранкою з часів ісламської революції, яка виграла бій за кордоном. Хадем вирішила залишитися у Франції після змагань, оскільки іранська влада видала ордер на її арешт через те, що спортсменка боксувала з непокритою головою й у шортах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.