Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБайден пообіцяв гарантувати право на аборт, якщо демократи виграють проміжні вибори

Однак американці більше стурбовані інфляцією

Президент США Джо Байден обіцяє направити до Конгресу законопроєкт про гарантію права на аборт, якщо демократи виграють на майбутніх проміжних виборах. Про це повідомляє Reuters.

«Ось обіцянка, яку я даю вам й американському народу: першим законопроєктом, який я направлю до Конгресу, буде кодифікація «Ро проти Вейда», – сказав Байден під час виступу в історичному театрі Говарда у Вашингтоні.

Президент США заявив, що підпише закон про гарантію права на аборт у січні, якщо демократи збережуть контроль над Палатою представників США.

Згідно з опитуванням Reuters, американців більше турбує інфляція. По всій країні лише 8% американців назвали конституційне право на аборти чинником, яке найбільше вплине на їхнє голосування в листопаді. В опитуванні, проведеному з 27 вересня по 3 жовтня 27% респондентів назвали найважливішою проблемою інфляцію.

Близько 20% жінок-демократів назвали припинення конституційного права на аборти головним питанням проміжних виборів, водночас 22% називають інфляцію. За межами цієї групи аборт є менш пріоритетним.

Нагадаємо, 24 червня Верховний Суд США скасував 50-річну постанову рішення «Ро проти Вейда», яка легалізувала аборти по всій країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.