Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлаф Шольц й Урсула фон дер Ляєн запропонували новий «план Маршалла» для України

Створять інклюзивну донорську платформу

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запропонували створити новий «план Маршалла» для післявоєнної відбудови України. У колонці для Forbes вони розповіли, якою має бути нова платформа підтримки України.

Зазначається, що країни ЄС, G7 і міжнародні організації створять інклюзивну донорську платформу, яка координуватиме процес негайного відновлення зруйнованої інфраструктури й початок довгострокової відбудови України. Формат платформи обговорять 25 жовтня в Берліні.

«Коли робимо історичні порівняння, завжди треба бути обережним: але те, що ми зараз розглядаємо, є нічим іншим, як започаткуванням нового «плану Маршалла» XXI століття», – ідеться в колонці.

Шольц і фон дер Ляєн наголосили, що ні Україна, ні окремі партнери не зможуть впоратися зі збитками від війни самостійно.

«Ми всі повинні простягнути руку: ЄС, G7 і наші партнери з усіх країн. Звичайно ж, мають бути задіяні міжнародні фінансові установи й провідні міжнародні організації. У довгостроковій перспективі приватним інвесторам і компаніям також буде важливо інвестувати у відбудову України», – зазначається в доповіді.

Світовий банк оцінює збитки від війни в 350 мільярдів євро, однак ця цифра може збільшитися, оскільки росія продовжує руйнувати українські міста. Як відомо, країни G7, Європейський Союз і його члени надали Україні понад 35 мільярдів євро екстреної допомоги.

«Ми всі згодні з тим, що підтримувати Україну не тільки правильно, але й у наших власних інтересах. Україна бореться не лише за свій суверенітет і територіальну цілісність, але й проти спроб путіна силою змінити кордони й принести війну й руйнування своїм сусідам. Україна захищає також міжнародний правопорядок, основу нашого мирного співіснування й добробуту в усьому світі. Тому, підтримуючи Україну, ми будуємо власне майбутнє й майбутнє нашої спільної Європи», – заявили Шольц і фон дер Ляєн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.