Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо реінтеграції Криму ми маємо готуватися вже зараз – Ташева

«Якщо деокупація відбудеться завтра, то реінтеграція – післязавтра»

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева повідомила, що експерти працюють над питаннями, пов’язаними з деокупацією й реінтеграцією тимчасово окупованого Криму. Про це пише «Укрінформ».

«Ми впевнені, що до реінтеграції ми маємо готуватися вже зараз. Якщо деокупація відбудеться завтра, то реінтеграція – післязавтра, і ми повинні мати план, що робити», – сказала Ташева.

Вона зазначила, що серед першочергових кроків відновлення роботи держави в деокупованому Криму – відновлення функціонування публічної влади й залучення кадрів; притягнення до відповідальності осіб, які вчиняли злочини щодо України і її громадян; перегляд рішень кримських «судів», які порушували права й законні інтереси українських громадян або України.

Також ідеться про питання захисту права власності, гуманітарної політики й демілітаризації, а також громадянства, зокрема щодо громадян рф, які незаконно перемістилися на територію Криму за час тимчасової окупації.

«Зусилля України спрямовані на те, щоб більшість наших громадян, які не вчиняли правопорушень в умовах окупації, не відчули жодної несправедливості чи дискримінації після відновлення української влади», – завила представниця Президента.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.