Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФон дер Ляєн назвала три основні чинники, які забезпечать успішну відбудову України

«Передусім ми повинні забезпечити постійну допомогу»

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що успішна відбудова України залежатиме від забезпечення трьох основних чинників. Як повідомляє «Європейська правда», про це президентка сказала у своїй промові на відкритті Міжнародної експертної конференції щодо відновлення, відбудови й модернізації України в Берліні 25 жовтня.

«Передусім ми повинні забезпечити, щоб Україна впродовж усього часу отримувала необхідну допомогу. Друге: нам потрібна правильна архітектура, щоб зробити підтримку широкою й інклюзивною. Третє: оскільки Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС, ми повинні підтримати зусилля з відбудови України на її шляху до Європейського Союзу», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

За словами президентки, нині варто зосередитися на тому, щоби полегшити виживання в умовах війни й мати змогу щодня виплачувати необхідний мінімум, зокрема зарплати силам оборони, учителям, лікарям, пенсіонерам тощо. Для цього, як каже фон дер Ляєн, Україні потрібно отримувати від трьох до п’яти мільярдів євро щомісяця.

«Я вважаю правильним, щоб ЄС взяв на себе частину фінансування. Я працюю з країнами-членами, щоб забезпечити щомісячну підтримку Україні в розмірі 1,5 мільярда євро. Разом це складе близько 18 мільярдів євро у 2023 році», – сказала президентка Єврокомісії.

Вона також наголосила, що Україна потребує швидкого відновлення вже зараз, адже росія продовжує атакувати цивільну інфраструктуру країни. Президентка назвала такі дії рф «чистим терором».

Окрім того, фон дер Ляєн повідомила, що інклюзивну донорську платформу, яка координуватиме процес відбудови України, створять до кінця цього року чи до початку наступного.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.