Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжорджія Мелоні вирішила використовувати чоловічий рід свого нового титула

Таке рішення вже розкритикували

Джорджія Мелоні, яка стала першою жінкою на посаді прем’єр-міністра Італії, вирішила називати себе, використовуючи чоловічий рід свого титулу. Це викликало дебати щодо політкоректності й питань розширення прав і можливостей жінок, пише Reuters.

У першій заяві, опублікованій офісом Мелоні, перед її офіційним титулом Presidente del Consiglio стояв артикль чоловічого роду il, а не жіночого la. Такий само артикль стояв у листі Мелоні, який зачитували в парламенті в понеділок.

Таке рішення розкритикували в Usigrai, головній профспілці державного мовника RAI. Згідно з корпоративною гендерною політикою RAI, форма жіночого роду повинна використовуватися завжди, і «жоден працівник не може бути зобов’язаний використовувати чоловічий рід» стосовно Мелоні, ідеться в заяві Usigrai.

Також вибір артиклів прокоментувала Лаура Болдріні, феміністка й колишня спікерка нижньої палати депутатів. Вона пов'язала мовний вибір прем'єр-міністерки з назвою її партії «Брати Італії».

«Перша жінка-прем’єр-міністр воліє називати себе в чоловічому роді... Використання фемінітивів – це занадто для лідерки партії, назва якої теж не має згадок про жінок?» – написала Болдріні.

Accademia della Crusca, організація, яка займається захистом італійської мови, стверджує, що вживання жіночого роду для позначення посад, які займають жінки, є граматично правильним вибором.

Водночас її очільник Клаудіо Марацціні заявив італійському інформаційному агентству Adnkronos, що будь-хто, хто вважає за краще використовувати традиційну форму чоловічого роду з ідеологічних причин або міркувань покоління, має на це повне право.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.