Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Знайдіть час, щоб народити». У Китаї тиснуть на сім’ї, щоб підвищити рівень народжуваності

Місцева влада телефонує жінкам і питає, чи вони вже завагітніли

У Китаї набрав популярності допис про молодят, до яких зателефонували представники місцевої влади, щоб запитати, чи жінка вже завагітніла. Допис уже видалили, однак він встиг зібрати десятки тисяч коментарів, пише Reuters. Багато користувачів мережі заявили, що теж отримували подібні дзвінки.

У публікації в китайській соцмережі Weibo користувач під ім’ям lost shuyushou розповів про досвід колеги, котра відповіла на дзвінок від служби жіночого здоров’я міської влади Нанкіна. Під час розмови посадовець сказав їй, що місцева влада «хоче, щоб молоді жінки вагітніли протягом року після одруження, і вони повинні телефонувати щокварталу».

Пост видалили за кілька годин після публікації разом з усіма коментарями.

Одна з користувачок соцмережі в коментарях під оригінальним дописом розповіла, що вийшла заміж у серпні минулого року, і з того часу їй двічі дзвонила місцева влада.

Перший раз її запитали, чи приймає вона фолієву кислоту й чи готується завагітніти. Під час другого дзвінка запитували, чи вона вже вагітна.

«Ви заміжня, чому досі не готуєтеся до вагітності? Знайдіть час, щоб народити дитину», – передала вона слова посадовця, який їй телефонував.

Запровадивши політику однієї дитини з 1980 по 2015 рік, Китай визнав, що його населення знаходиться на межі скорочення. Президент КНР Сі Цзіньпін на 20-му з’їзді Комуністичної партії заявив, що Китай запровадить політику підвищення народжуваності й поліпшить стратегію розвитку населення країни.

Деякі експерти й активісти стурбовані тим, що уряд Китаю посилює риторику про цінність традиційних ролей жінок, а також порушує їхні права, зокрема, перешкоджає проведенню абортів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.