Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОкупанти не відпускають дітей, яких вивезли з Херсонщини на «відпочинок»

Росіяни запрошували дітей до окупованого Криму на «оздоровлення»

Російські окупанти не відпускають дітей із Херсонської області, яких перед цим відправили на «відпочинок». Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Як повідомляв Хлань на початку жовтня, окупаційна влада оголосила канікули на Херсонщині з 6 по 21 жовтня нібито через прохання батьків. Насправді ж таке рішення ухвалили внаслідок контрнаступу ЗСУ.

На час канікул дітей запросили поїхати в окупований Крим на оздоровлення.

«Подібні «благородні ініціативи» вже були на Харківщині, – писав Хлань. – Напередодні контрнаступу ЗСУ рашисти вмовили 13 українських сімей відправити дітей до літніх дитячих таборів нібито щоб захистити від куль. Після втечі рашистів дітей так ніхто й не повернув, хоча терміни «путівок» давно вийшли».

Однак є ймовірність, що деякі батьки все ж відправили дітей на цей «відпочинок» до Криму. Хлань повідомив, що дітей, яких вивезли з окупованих територій, не відпускають назад. Крім того, їм не дозволяють зателефонувати батькам, тому діти просять передавати повідомлення рідним через інших дітей.

«Тих, у кого батьки колаборанти та ставлення до них, відповідно, інше. Сталося так, як усі й боялися. Саме тому застерігали в жодному разі не відправляти з окупантами дітей. Нікуди», – написав Хлань.

За такою ж схемою окупанти вивозили дітей із Харківської й Запорізької областей.

«Фактично, діти зараз є заручниками терористів. І якщо деяких батьків це зовсім не лякає, то інші відверто шоковані таким розвитком подій», – писав міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Напередодні місцеві окупанти й колаборанти відправили дітей з Енергодару «на відпочинок» до Краснодарського краю рф. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв про викрадення понад 100 дітей із регіону.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.