Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНападнику на будинок Ненсі Пелосі висунули обвинувачення в спробі викрадення й замаху на вбивство

Йому загрожує 20 і 30 років ув’язнення

Прокуратура США висунула офіційні звинувачення 42-річному Девіду ДеПейпу, який напав на помешкання спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі і її чоловіка Пола Пелосі. Про це повідомляє BBC.

Його звинувачують у спробі викрадення Ненсі Пелосі й замаху на вбивство найближчого члена родини американської чиновниці. Це передбачає до 20 та 30 років ув’язнення за кожним із пунктів відповідно.

До цих федеральних звинувачень також можуть додати офіційні звинувачення зі штату Каліфорнія. Вони включають замах на вбивство, злом житлового приміщення, напад із застосуванням зброї, жорстоке поводження з людиною похилого віку, ув’язнення людини похилого віку, а також загрози публічній посадовій особі ї її сім'ї.

Поліція досі визначає мотив нападу, проте заявляє, що це не було випадковістю. Окружний прокурор Брук Дженкінс заявляє, що нападник мав політичні мотиви.

На допиті Девід ДеПейп заявив, що він хотів тримати спікерку в заручниках. Якби вона розповіла йому «правду», він відпустив би її, а якби збрехала, то зламав би їй коліна молотком. Чоловік зазначив, що він не вірив, що вона скаже правду. Якби вона мала зламані коліна, то мусила б в’їхати до Палати представників на візку, а це було б сигналом для всіх інших політиків, що їхні дії матимуть наслідки.

BBC також проаналізували блог, веб-сайт й акаунти в соціальних мережах під іменем звинувачуваного. Вони містять антисемітські меми, заперечення Голокосту, посилання на ультраправі веб-сайти й теорії змови.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.