Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створили петицію із закликом забезпечити жінок-військових необхідними засобами гігієни

І приділити увагу гендерними питанням у силових структурах

В Україні створили петицію, де звертаються до президента із закликом забезпечити жінок, які несуть службу в Збройних силах України, необхідними засобами гігієни та створити відповідний орган, який займатиметься гендерними питаннями в силових структурах.

Відомо, що в Україні 50 тисяч жінок працюють у різних військових структурах. З них 38 тисяч служить на військових спеціальностях, 5 тисяч з яких перебуває на передовій.

У петиції йдеться про те, що за 8 років і 8 місяців війни не було створено належних умов для жінок, які несуть службу у лавах Збройних сил України.

«Станом на зараз забезпечення захисниць необхідними засобами особистої гігієни й військової форми повністю лежить на плечах волонтерів. На жаль, військова сфера й оборона країни в Україні досі вважається суто чоловічою та забезпечення, відповідно, також орієнтоване саме на чоловіків».

Авторка петиції додає, що всі жінки змушені купляти потрібні засоби або за свій кошт, або звертатися по допомогу до волонтерів, проте в захисниць, які знаходяться на бойових позиціях, немає можливості придбати все необхідне.

 Підписати петицію можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.