Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниMeta вперше за 18 років планує масштабне скорочення штату

Наразі в Meta працюють понад 87 тисяч людей

Компанія Meta цього тижня планує розпочати масштабні звільнення й скорочення бюджету для команд, повідомляє Bloomberg.

Головний виконавчий директор Meta Марк Цукерберг заявив, що це буде перше значне скорочення бюджету з моменту заснування Facebook у 2004 році. Цукерберг заявив, що компанія заморозить найм і реструктуризує деякі команди, щоб скоротити витрати й переглянути пріоритети. За його словами, у 2023 році Meta, ймовірно, буде меншою, ніж цьогоріч.

«Деякі команди суттєво збільшаться, але більшість інших команд залишаться незмінними або скоротяться протягом наступного року», – сказав Цукерберг.

Він додав, що в компанії є «купа людей, які не повинні бути тут».

Як пише Bloomberg, подальше скорочення витрат і заморожування найму співробітників – це найсерйозніше зізнання Meta в тому, що зростання доходів від реклами сповільнюється на тлі конкуренції за увагу користувачів.

Офіційно про скорочення штату оголосять у середу, 9 листопада. Наразі в Meta працюють понад 87 тисяч людей.

У вересні The Wall Street Journal повідомила, що Meta планує скоротити витрати принаймні на 10% у найближчі місяці, частково коштом скорочення персоналу.

Водночас відомо, що акції Meta за рік впали на понад 70%, а статки генерального директора компанії Марка Цукерберга зменшилися на 100 мільярдів доларів за 13 місяців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.