Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США розміщують білборди із закликами голосувати за право на аборт

«Аборт – це життя»

У штатах США, де є обмежений доступ до абортів, розмістили рекламні щити із закликом зробити право на аборт пріоритетним питанням під час проміжних виборів. Про це пише The Guardian.

Виставку під назвою «Голосуй за право на аборт» організували шведсько-американська художниця Мішель Пред і некомерційна організація SaveArtSpace. Вона має на меті заохотити виборців підтримати право на аборт.

«Зараз американські жінки стикаються з черговим сплеском правих реакційних спроб контролювати їхнє тіло. Треба відповідати голосом більшості!» – ідеться в заяві митців.

За словами Пред, ілюстрації на рекламних щитах демонструють «позитивне переосмислення» аборту. Зокрема, на них є написи, як-от: «Аборт – це турбота про своє здоров’я», «Аборт – це життя», «Дякую Богові за аборт».

«Якби це була кривава вішалка, це не змінило б нічиєї думки в цих штатах», – вважає Пред.

Вона також сказала, що «дуже стурбована тим, що все ще є недостатньо жінок, які збираються голосувати (за право на аборт – ред.)» і що нині діє «надзвичаний стан» щодо права на аборт.

Після того, як Верховний Суд США скасував 50-річну постанову рішення «Ро проти Вейда», яка легалізувала аборти по всій країні, процедуру заборонили у 18 штатах. Ще п’ять штатів порушать питання абортів на проміжних виборах у країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.