Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБільшість журналісток постраждали від насильства в інтернеті – звіт

Це є однією з найсерйозніших загроз свободі преси

Насильство в інтернеті проти журналісток є однією з найсерйозніших загроз свободі преси. Про це пише The Guardian з посиланням на звіт, що базується на дослідженнях Міжнародного центру журналістів (ICFJ) й Університету Шеффілда.

Учені опитали понад тисячу журналісток у 15 країнах і виявили, що переважна більшість опитаних постраждала від насильства й погроз в інтернеті.

«Наш звіт виявив, що зараз ми перебуваємо на кризовій точці рівня насильства, спрямованого проти журналісток», – сказала професорка Каліна Бончева.

Про погрози фізичного насильства, зокрема вбивства, заявили 25% опитаних, сексуального – 18%. Майже половина (48%) опитаних журналісток повідомили, що їм надсилали небажані приватні повідомлення в соціальних мережах. А 13% опитаних заявили про погрози насильства щодо своїх близьких, зокрема дітей.

У дослідженні взяла участь журналістка The Guardian і The Observer Керол Кадваладр. Виявилося, що в період з грудня 2019 по січень 2021 журналістка отримала понад 10 тисяч аб’юзивних повідомлень. Як зазначається у звіті, повідомлення мали гендерну спрямованість і мали на меті «принизити й дискредитувати» журналістку як на особистому, так і на професійному рівні.

Дослідники закликали компанії соціальних медіа переглянути алгоритми, які, як виявилося, сприяють поширенню ненависті до жінок, а винних у гендерному насильстві в інтернеті притягнути до відповідальності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.