Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОрганізатора християнських таборів відправили на лікування після звинувачень у зґвалтуванні дітей

Його визнали винним у 147 епізодах зґвалтувань та розбещень неповнолітніх

Галицький районний суд Львова визнав колишнього керівника дитячого табору Романа Московченка винним у 147 епізодах зґвалтувань та розбещень неповнолітніх. Імовірно, 49-річний Московченко, який працював в організації «Діти Христа», перебуватиме на примусовому лікування у психіатричній лікарні до кінця життя.

Про це повідомляє ГО Центр «Жіночі перспективи».

Зазначається, що навесні 2019 року одна з потерпілих звернулася у Центр, оскільки потребувала психологічної допомоги після 10 років сексуального насильства від Московченка.

У травні 2020 року правоохоронці обшукали помешкання Московченка, де знайшли комп’ютери, ноутбуки, жорсткі диски, флешки з відео та фотографіями дітей. Також поліція знайшла щоденники, в яких Московченко детально описував свої сексуальні стосунки з дітьми. Записи він вів із 2005-го до початку 2020 року.

На відео та фото, знайдених у квартирі Московченка, були ідентифіковані дівчатка, які зараз є вже дорослими жінками. Потерпілі, які звернулися до суду, зв’язувалися з ними, але багато жінок відмовилися давати свідчення, зокрема через страх, що це вплине на їхню репутацію.

«Ця справа показала ще раз, що постраждалі можуть бути готовими свідчити про досвід згвалтування після багатьох років мовчання, після тривалої психотерапевтичної роботи, коли вони опрацюють свій травматичний досвід, зміцнять внутрішні ресурси та отримують соціальну та фахову підтримку, – каже психологиня Центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало.

Захисниці потерпілих сподіваються, що справа Московченка змусить відповідальні органи вживати дієвих заходів для контролю за діяльністю організацій та груп, зокрема релігійних, які працюють з дітьми, щоб не допускати подібного.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.