Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Унікальна нагода звернутися до українців». Ірина Цілик про участь у радіодиктанті

Письменниця поділилася враженнями від участі в проєкті

Авторка тексту цьогорічного радіодиктанту національної єдності, українська письменниця й режисерка Ірина Цілик поділилася своїми враженнями від участі в проєкті.

За словами Ірини, коли їй запропонували написати текст для радіодиктанту, вона спочатку розгубилася й думала відмовитися.

«Здалося, що це занадто відповідальне завдання, адже такий диктант пишуть зазвичай сотні тисяч людей в Україні й за її межами. Однак, повагавшись трохи, я усвідомила, що в разі згоди матиму унікальну нагоду й суперсилу звернутися в такий спосіб до величезної кількості українців. Ба більше, з‘ясувалося, що я стала першою жінкою, яка написала текст для радіодиктанту. Це мене страшенно здивувало», – поділилася Ірина.

Вона зазначила, що цьогорічний радіодиктант здається їй «дуже важливим жестом підтримки одне одного».

«Ми неначе говоримо самі собі: важливо продовжувати вчитися, не боятися помилок, адже саме так ми ростемо й самовдосконалюємося, важливо шукати острівки нормальності в ці темні часи й відчувати, що ми не самотні», – наголосила письменниця.

Ірина натякнула, що темою диктанту обрала «щось, що є практично в кожного з нас і без чого ми зазвичай не мислимо свого існування». За словами письменниці, їй хотілося поговорити про те, що «болить» особисто їй й іншим українцям.

«Сподіваюся, мені вдалося вкласти хоч дрібку тепла у доволі короткий текст радіодиктанту й обійняти словами тих, хто нині цього потребує. Ну, а помилки й оцінки – то вже зовсім інша історія», – сказала Ірина.

Радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада, об 11:00 за київським часом. Читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Де послухати диктант

  • в ефірі Українського Радіо та Радіо Культура;
  • в ефірі телеканалу Суспільне Культура;
  • на діджитал-платформах: фейсбук-сторінки Суспільного, ютуб-канал Українського Радіо та Суспільне Новини;
  • у додатку suspilne.radio або Дія.

Фото: Оксана Тисовська

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.