Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмбасадор чемпіонату світу з футболу заявив, що гомосексуальність – це «ментальне порушення»

Гомосексуальні стосунки в Катарі є незаконними

Амбасадор чемпіонату світу з футболу в Катарі Халід Салман заявив в інтерв’ю для німецького мовника ZDF, що гомосексуальність є «шкодою для розуму». Про це повідомляє Reuters.

Під час інтерв’ю Салман нагадав, що гомосексуальні стосунки в Катарі є незаконними й висловив побоювання, що гомосексуальних людей «можуть побачити діти», оскільки серед уболівальників, які приїдуть до країни, будуть геї.

«Вони повинні дотримуватися наших законів. Гомосексуальність – це харам. Ви знаєте, що означає харам (заборонено – ред.)?» – сказав Салман.

На питання, чому гомосексуальність – це харам, футболіст відповів: «Я не затятий мусульманин, але чому це харам? Тому що це ментальне порушення».

Після цих слів посадовець, який супроводжував Салмана, зупинив інтерв’ю. Організатори чемпіонату світу з футболу не коментували слова футболіста. Водночас вони неодноразово заявляли, що «раді бачити усіх» на чемпіонаті світу.

Катар – перша країна Близького Сходу, яка проведе чемпіонат світу з футболу. Деякі футболісти непокояться через права вболівальників, які відвідають подію, зокрема через ЛГБТІК-спільноту й жінок, чиї права дискримінують у законах Катару.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.