Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Нью-Мексико заборонили роботу медичних закладів, у яких можна зробити аборт

Попри те, що аборти в штаті дозволені

У місті Гоббс, яке знаходиться поблизу Техаса, ухвалили постанову, що забороняє працювати клінікам, у яких можна зробити аборт, попри те, що процедура в штаті Нью-Мексико, де знаходиться місто, дозволена. Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, у Гоббсі поки немає медичних закладів, де можна зробити аборт. Однак організація Whole Woman’s Health зазначила, що в місті могли б відкрити декілька таких клінік, щоб допомогти людям із Техаса, де аборти заборонені.

За постанову проголосувала місцева влада міста, яка складається лише з чоловіків. Зазначається, що 150 людей, які були присутні під час ухвалення рішення, «раділи й плакали від радості».

«Це просто рай! Ми лідируємо, і, можливо, зрештою зможемо змінити цей штат, – сказав Ян Олд, віцепрезидент групи «Право на життя» округу Лі, до якого входить Гоббс. – У Бога все під контролем, і він з'явився сьогодні ввечері».

Губернаторка Нью-Мексико Мішель Лухан Ґрішем заявила Reuters, що указ «склали екстремісти з інших штатів» і що це «явна неповага до прав і самостійності кожної жінки в Гоббсі й на південному сході Нью-Мексико».

«Репродуктивне здоров'я є законним і захищеним у кожному куточку нашого штату, – написала Ґрішем. – Усі жінки мають право на доступ до медикаментозного аборту незалежно від того, у якому саме місті штату вони проживають».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.