Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Литві закликали притягнути до відповідальності росіян за сексуальне насильство в Україні

Сейм Литви пропонує країнам ЄС долучитися до створення міжнародного трибуналу

Сейм Литви ухвалив резолюцію, у якій засудив військову агресію росії, систематичне й широкомасштабне застосування сексуального насильства й інші воєнні злочини проти українців. Про це повідомляє Delfi.

У резолюції висловили підтримку дій уряду Литви щодо порушення й участі в судових процесах, пов’язаних із міжнародними злочинами, які скоїли збройні сили рф, зокрема злочинами, пов’язаними із сексуальним насильством щодо українців.

«Уже наразі комісія експертів ООН підтвердила понад сотню сексуальних злочинів, скоєних російськими збройними силами на території України. Ми, звісно, розуміємо, що їхня кількість набагато вища, але принаймні багато з них уже підтверджено», – заявила ініціаторка проєкту резолюції Єва Пакарліте.

Автори резолюції закликають держави ЄС, а також міжнародних партнерів долучитися до ініціативи країн Балтії щодо створення Спеціального міжнародного кримінального трибуналу, щоб притягнути до відповідальності російських політичних і військових лідерів за злочини в Україні.

Також резолюція закликає уряди інших країн ініціювати всі необхідні дії для того, щоб надати необхідну медичну й психологічну допомогу постраждалим від сексуального насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.