Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Чехії пропонують нагороджувати подружні пари за вірність

«Ми хочемо показати красу шлюбного союзу»

Членкиня Сенату Чехії Їтка Чаланкова пропонує запровадити сенатську нагороду, яку б вручали подружнім парам, що зберігають вірність. Про це повідомляє «Європейська правда». «Ідея полягає в нагородженні подружніх пар за десятиліття спільного життя.

Ми хочемо показати красу шлюбного союзу», – пояснила сенаторка. Вона поки не придумала, як саме будуть відбирати кандидатів на нагороду і як «перевірятимуть» подружню вірність. «Я думаю, що різні організації або муніципалітети будуть номінувати пари, які є гарним прикладом», – припустила Чаланкова.

Сенаторка Даніела Коваржова, яка підтримує конституційне визначення шлюбу як союзу чоловіка й жінки, пропонує створити кілька видів меморіальних дошок для нагородження за вірність. «Ідея полягає в нагородженні подружжя, яке може бути прикладом для інших: золоті, срібні та бронзові плакетки за вірність для подружніх пар, які прожили разом 70, 60 і 50 років.

Підкомітет вшанує обрані пари й опублікує їхні життєві історії. У той час, коли всі б’ють по сім’ї і обожнюють всілякі надмірності, дуже важливо, коли офіційний державний орган заступається за тих, хто робить світ ще трішки нормальним», – пояснила вона.

Водночас Чаланкова говорить, що одностатеві пари не отримуватимуть нагороду за вірність, бо «ідея була не такою». «Ми хочемо дати позитивний сигнал суспільству. У той час, коли рівень розлучень високий і мало пар одружуються, це необхідно», – вважає сенаторка. Її пропозицію розглянуть на першому засіданні підкомітету чеського Сенату з питань сім’ї, який відбудеться за два тижні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.