Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниFIFA заборонила Данії вдягати тренувальну форму з гаслом на підтримку прав людини

Країна вважає, що в гаслах побачили політичний зміст

Міжнародна федерація футболу (FIFA) відхилила прохання Данії тренуватися на чемпіонаті світу у футболках з написом «права людини – для всіх». Про це повідомляє Reuters із посиланням на Асоціацію футболу Данії (DBU).

Зазначається, що федерація відмовила Данії через «технічні причини», однак країна вважає, що в написі на футболках побачили політичний зміст. За правилами, на формах футболістів не повинно бути жодних політичних, релігійних чи особистих гасел, а також заяв чи зображень.

«Ми вважаємо, що меседж «права людини – для всіх» є універсальним і не є політичним закликом», – сказав виконавчий директор DBU Якоб Єнсен.

Раніше президент FIFA Джанні Інфантіно закликав учасників прийдешнього чемпіонату світу «зосередитися на футболі» й не втягувати спорт і «ідеологічні й політичні битву».

Він попросив прийняти Катар як господарів і поважати «різноманітність» й «інклюзивність», а не виділяти якусь культуру або країну як «кращу» за інші.

Європейські футбольні асоціації в спільному зверненні зазначили, що «дотримуватися принципів розмаїття й толерантності означає підтримувати права людини».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.