Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТайра закликала знаменитостей долучитися до звільнення українських полонених

Вона запропонувала створити міжнародну комісію

Українська волонтерка й парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), яка три місяці перебувала в російському полоні, запропонувала створити міжнародну комісію, яка б контролювала умови утримання росією українських військовополонених і сприяла б їх звільненню. За словами Тайри, до цієї комісії мають входити світові знаменитості.

Про це Тайра заявила під час зустрічі з журналістами в Американському домі у Відні, передає «Укрінформ».

«Я хотіла б, щоб була створена якась міжнародна комісія, у яку б увійшли знані й шановані у всьому світі люди, для контролю утримання й прискорення обміну наших полонених. Як на мене, це була б гарна ідея, яка могла б спрацювати», – прокоментувала волонтерка питання про те, як міжнародна спільнота могла б допомогти зі звільненням українських військовополонених.

Тайра також нагадала, що існують передбачені міжнародним правом механізми, які «дають можливість вільним країнам вплинути на державні структури росії, які утримують полонених і здійснюють злочини щодо них».

Крім того, волонтерка висловилася щодо діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста й інших міжнародних гуманітарних організацій.

«Я б також хотіла зрозуміти, що відбувається з Червоним Хрестом і чому його місії є настільки неефективними в цьому плані. Бо за час перебування в полоні як мене, так і тих, хто вже звільнений наразі, Червоний Хрест жодного разу не завітав до нас і не поцікавився нашим станом і умовами утримання. І це стосується не лише Червоного Хреста, а й усіх міжнародних гуманітарних організацій», – заявила вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.