Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжапарова закликає партнерів дати змогу родичкам військовополонених розповісти їхні історії

Щоб допомогти врятувати полонених рідних

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликала іноземних партнерів прийняти у своїх країнах жінок і родичок українців, які перебувають у російському полоні, щоби вислухати їхні історії й допомогти врятувати їхніх рідних.

Про це Джапарова заявила у відеозверненні до учасників конференції високого рівня у Фінляндії, присвяченій просуванню гендерної рівності шляхом феміністичної зовнішньої політики, передає «Укрінформ» з посиланням на пресслужбу МЗС.

Під час конференції Джапарова привернула увагу міжнародної спільноти до проблем жінок, які перебувають у російському полоні, а також дружин, сестер, матерів українських воїнів, які борються за звільнення своїх рідних з полону.

«Я зустрічаюся з ними регулярно, як і сьогодні. Разом із кількома десятками жінок ми обговорили, що українська дипломатична служба може зробити більше, щоб поширити їхній важливий голос. Дозвольте мені скористатися цією можливістю, щоб попросити вас прийняти їх у своїх країнах і послухати їхні історії. Щоб допомогти нам врятувати їхніх родичів», – заявила Джапарова.

Вона також згадала про складне становище кримськотатарських жінок у тимчасово окупованому Криму. За словами Джапарової, росія викрадає їхніх чоловіків, катує, саджає в тюрми, незаконно забирає в армію. Тих жінок, які намагаються захистити своїх чоловіків, переслідують.

Джапарова закликала покарати російських воєнних злочинців, щоби відновити справедливість і захистити жінок і дівчат по всьому світу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.