Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниKyivPride презентувала документальний фільм «КиївПрайд2022: за Україну! за перемогу!»

Присвячений першому спільному Маршу рівності Києва й Варшави

Громадська організація KyivPride презентувала короткометражний документальний фільм «КиївПрайд2022: за Україну! за перемогу!». Його присвятили першому спільному Маршу рівності Києва й Варшави, який відбувся 25 червня 2022 року під гаслом «КиївПрайд і Варшава Прайд крокують разом заради миру».

Тоді на марш вийшли понад 120 тисяч людей з усієї Європи, а українська колона, яка головувала під час ходи, зібрала близько трьох тисяч учасників й учасниць.

«Ми отримали надзвичайну підтримку від польської спільноти й зіткнулися з агресією місцевих росіян. Попри заборону на наявність будь-якої російської символіки на ході, деякі росіяни все одно хотіли вийти на марш зі своїми прапорами. Ця російська імперіалістичність не дає спокою українським біженцям_кам, навіть за тисячі кілометрів від ракет й обстрілів. Саме про це наш фільм», – зазначили в організації.

Там додали, що на маршах Європи наголошували на тому, що «гомофобія – це російський наратив, а так званий «рускій мір» загрожує правам і свободам не лише в Україні».

Переглянути фільм можна на YouTube-каналі KyivPride.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.