Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПро загиблу операторку Галину Гатчинс знімуть документальний фільм

Розкажуть про її шлях у кінематографі

Американська кінокомпанія Story Syndicate працює над створенням фільму про загиблу операторку українського походження Галину Гатчинс. Про це повідомляє Variety.

Згідно з пресрелізом, творці фільму матимуть ексклюзивний доступ до професійних й особистих архівів Гатчинс.

«[Фільм] зобразить потужний портрет шляху Гатчинс від її юності, коли вона жила на віддаленій радянській військово-морській базі, а згодом у Києві, до того, як вона стала однією з найбільш затребуваних кінематографістів незалежного кіно», – коментують фільм творці.

Зазначається, що стрічка також дослідить обставини загибелі операторки під час зйомок фільму «Іржа».

Режисеркою виступить Рейчел Мейсон, яку у 2020-му номінували на «Еммі» за роботу над документальним фільмом «Цирк книг».

«Світ утратив великого художника, але я втратила друга. Той факт, що її блиск як художниці був миттєво затьмарений обставинами її смерті, викликає в мене глибокий біль, – говорить Мейсон. – Цей фільм дає нам можливість поділитися її людяністю й талантом зі світом, а також відчути шлях її колег, які працюють над її останньою творчою роботою. Галині судилося стати величною людиною, і вона досі такою є».

Нагадаємо: у жовтні 2021 року операторка Галина Гатчинс загинула внаслідок пострілу Алека Болдвіна, який вистрілив зі зброї, що була реквізитом. Галину доставили в госпіталь, де лікарі констатували її смерть. Болдвін розповідав, що смертельний інцидент стався під час репетиції. За його словами, пістолет вистрілив, коли він його підняв, але не натискав на спусковий гачок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.