Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США ухвалили закон про заборону угоди нерозголошення у випадках сексуальних домагань

Працівники зможуть повідомити про домагання чи насильство на роботі

Палата представників США проголосувала за ухвалення закону Speak Out («Висловлюйся»). Він дасть змогу працівникам розповідати про випадки домагань чи насильства на роботі, анулюючи угоди про нерозголошення, які змушують працівників зберігати мовчання в таких випадках. Про це повідомляє Forbes.

Закон дійсний лише у випадках, коли працівник зазнав сексуальних домагань чи насилля вже після того, як підписав угоду про нерозголошення. Крім того, він не поширюється на інші види дискримінації на робочому місці, як-от вікову й расову.

«Це неймовірно важливий законопроєкт. Не лише через те, що він передбачає, а й тому, що він вперше посилає сигнал про те, що Конгрес США вважає, що угоди про нерозголошення зайшли занадто далеко», – сказала Джулі Рогінські, колишня співробітниця Fox News і співзасновниця правозахисної групи Lift Our Voices, яка працює над припиненням примусового арбітражу й угоди про нерозголошення.

Її колега Гретхен Карлсон вважає, що законопроєкт не лише дає жертвам право голосу, але також може допомогти зменшити кількість випадків сексуальних домагань на роботі.

«Якщо хижаки знають, що у вас є голос, вони можуть двічі подумати, перш ніж діяти», – пояснює вона.

Карлсон також заявила, що угоди про нерозголошення не дають змоги жінкам розповідати одна одній про випадки домагання чи насилля, тож вони часто не знають, наскільки такі ситуації поширені в колективі.

«Мета угод про нерозголошення – приховати подібні випадки, а також не давати жінкам можливості об’єднатися й зрозуміти, що вони не одні», – сказала Карлсон.

Нині закон направили на підпис президенту США.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.