Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМішель Обама розповіла, що їй довелося випрямляти волосся задля уникнення критики

Американці «не були готові» бачити її з традиційними косичками

Мішель Обама на заході з промоції своєї книги The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times розповіла, що їй доводилося випрямляти своє волосся, доки вона була Першою леді США. Про це пише The Washington Post.

За словами Мішель, їй легше було би заплітати волосся в косички, але американці «не були готові до цього». Побоюючись, що її волосся політизують і використають як відволікальний фактор, Обама вирішила випрямляти його, щоб адміністрація могла зосередитися на своєму порядку денному, а не відповідати на расистські запитання про її зачіску.

Мішель зазначила, що зачіски – ще одна проблема, з якою стикаються темношкірі жінки. Їм часто легше й безпечніше носити косички, дреди чи афро, але вони відчувають тиск стандартів «білої» краси й норм на робочому місці, які вимагають випрямляти волосся, щоб «мати більш професійний вигляд».

Випадки дискримінації темношкірих людей через зачіски трапляються часто. У 2018 році шестирічного темношкірого хлопчика не пустили в перший день до школи, бо він носив прядки нижче вух. Пізніше того ж року рефері змусив темношкірого борця середньої школи підстригти дреди, перш ніж дозволити йому змагатися. У 2019 році репортерка сказала, що її директор новин назвав її натуральне волосся «непрофесійним» і тиснув на неї, щоб вона змінила зачіску на «кращу».

У березні цього року Палата представників США ухвалила закон, який забороняє дискримінацію людини через її зачіску. У Сенаті цей закон не підтримали.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.