Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВедуча Алекс Скотт підтримала ЛГБТ-спільноту на чемпіонаті світу з футболу в Катарі

Вона надягла веселкову пов’язку, яку заборонили носити футболістам

Англійська спортивна ведуча й колишня професійна футболістка Алекс Скотт носила веселкову пов’язку із написом One Love, коли висвітлювала перший матч збірної Англії на чемпіонаті світу з футболу в Катарі. Про це повідомляє The Guardian.

Таким способом Скотт показала солідарність з ЛГБТ-людьми в Катарі, які страждають від дискримінаційних законів у країні.

Під час церемонії відкриття чемпіонату світу обговорювалося суперечливе рішення FIFA провести матчі в Катарі. Скотт запитали, чому вона вирішила приїхати на чемпіонат.

«Я люблю свою роботу, і це важливо, що я зараз тут, обговорюю такі складні теми. Ми говоримо про трудових мігрантів, ЛГБТ-спільноту, права жінок. Будемо сподіватися, що протягом наступних чотирьох років на чемпіонаті світу нам ніколи більше не доведеться вести подібні розмови», – сказала ведуча.

Алекс Скотт надягла веселкову пов’язку із написом One Love, яку на чемпіонаті світу хотіли носити капітани команд європейських збірних, щоб висловити підтримку ЛГБТ-спільноті Катару.

Однак перед стартом турніру FIFA попередила європейські збірні, що запровадить спортивні санкції проти капітанів, які вийдуть на поле з пов’язками. Через таку позицію європейські збірні відмовилися від цієї ініціативи.

Натомість FIFA дозволила надягати пов’язки з написом No Discrimination.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.