Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРада Європи посилить допомогу жертвам сексуального насильства внаслідок війни в Україні

З понад 7 мільйонів біженців з України 90% нині становлять жінки, дівчата й діти

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич повідомила, що Рада Європи посилить допомогу постраждалим від сексуального насильства російських військових під час війни в Україні.

Пейчинович-Бурич зазначила, що з понад 7 мільйонів біженців з України 90% нині становлять жінки, дівчата й діти, які особливо вразливі до сексуального насильства й торгівлі людьми.

«Для тих, хто вже став жертвою цих злочинів, ми повинні подвоїти наші зусилля, щоб поліпшити допомогу, яка їм пропонується. І ми повинні бути готові продовжувати надавати цю допомогу», – заявила Пейчинович-Бурич.

Вона звернула увагу на те, що постраждалі від насильства стикаються з приниженням і різними ризиками: від небажаної вагітності й інфекцій, що передаються статевим шляхом, до психологічних і фізичних травм.

«Лікарні й лікарі повинні мати обладнання, щоб реагувати на зґвалтування в межах скоординованих міжвідомчих заходів, мають бути забезпечені медичні й судово-медичні огляди, а також невідкладна й довгострокова допомога в разі травм», – заявила генсекретарка.

Пейчинович-Бурич також додала, що сексуальне насильство в зонах конфліктів спричиняє як негайні, так і довгострокові наслідки. Тому для подолання стійкої травми, щоб зменшити стигматизацію й вторинну віктимізацію, людям з України буде потрібне спеціалізоване консультування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.