Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПлемінницю верховного лідера Ірану заарештували за підтримку протестів

Вона закликала розірвати усі зв’язки з країною

Влада Ірану заарештувала племінницю верховного лідера аятоли Алі Хаменеї, правозахисницю Фаріде Морадхані. Це сталося після того, як вона закликала іноземні уряди розірвати усі зв’язки з Тегераном через насильницьке придушення народних протестів.

Як пише Reuters, відео із закликом Морадхані почало стрімко поширюватися в іранському сегменті інтернету після того, як ресурс активістів HRANA повідомив про її арешт 23 листопада.

«О, вільні люди, будьте з нами й скажіть своїм урядам припинити підтримку цього вбивчого режиму й режиму вбивства дітей. Цей режим не вірний жодному зі своїх релігійних принципів і не знає жодних правил, окрім сили й збереження влади», – сказала Морадхані.

Вона додала, що демократичним країнам «настав час вигнати представників цього жорстокого режиму зі своїх країн».

Як повідомив брат правозахисниці, вона за наказом суду з'явилася в прокуратуру Тегерана, де її взяли під арешт. Раніше цього року Морадхані вже була заарештована Міністерством розвідки Ірану, але її звільнили під заставу. Того разу їй загрожував 15-річний термін ув’язнення.

За даними ресурсу активістів HRANA, станом на 26 листопада загинули 450 протестувальників, зокрема 63 неповнолітніх, а також 60 співробітників сил безпеки. Понад 18 тисяч людей затримали силовики.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.