Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії запустили кампанію про домашнє насильство під час чемпіонату світу з футболу

У цей період кількість випадків домашнього насильства зростає на 38%

Організація Women’s Aid і агенція House 337 до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок запустили кампанію He’s coming home. Вона звертає увагу на збільшення кількості випадків домашнього насильства під час футбольних турнірів, зокрема чемпіонату світу.

Цьогорічний чемпіонат світу з футболу відбувається взимку, тож більше вболівальників, ніж зазвичай, переглядатимуть його вдома. За даними Університету Ланкастера, у цей період кількість випадків домашнього насильства зростає на 38%.

Символом кампанії став прапор святого Георгія з образливими словами – таким способом кидають виклик стереотипам про маскулінність, класовість і ЛГБТК+. Наприкінці кампанії прапори продадуть на аукціоні.

«У цей час, коли нація об’єднується, ми хочемо підірвати звичні футбольні тропи й пролити світло на жахливий факт, що для багатьох жінок це час страху, а не свята. Вони також потребують вашої підтримки. Візуальний прапор зберігає свою силу, але з новим, жахаючим відтінком. Ми хочемо заохотити людей знати про друзів і сусідів у своїй громаді й об’єднатися, щоб спробувати покласти край насильству в сім’ї», – зазначив креативний директор House 337 Крістопер Рінселл.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.