Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії пропонують криміналізувати заохочення до самоушкоджень в соцмережах

Після самогубства 14-річної Моллі Рассел

Міністерка культури Великої Британії Мішель Донелан повідомила, що уряд внесе поправки до законопроєкту про безпеку в інтернеті. Вони передбачатимуть кримінальну відповідальність за заохочення до самоушкоджень в соцмережах. Про це пише The Guardian.

«Я сповнена рішучості, щоб огидні тролі, які заохочують молодь і вразливих до самоушкоджень, були притягнуті до відповідальності. Тому я посилю наші закони про безпеку в інтернеті, щоб переконатися, що ці мерзенні дії припиняться, а зловмисникам загрожує в’язниця», – сказала міністерка.

Поправки вимагатимуть від соцмереж, як-от: Facebook, Instagram і Twitter – запобігати появі контенту, який може нашкодити людям, інакше їм загрожуватимуть значні штрафи. Регулятор комунікацій Ofcom матиме право стягувати штрафи в розмірі до 10% від доходу компанії.

Таке рішення стало результатом цьогорічного розслідування смерті 14-річної Моллі Рассел, яка покінчила з собою в 2017 році після перегляду онлайн-матеріалів про самоушкодження, самогубство й депресію.

У вердикті суд ствердив, що «негативний вплив онлайн-контенту» сприяв смерті Моллі. Слідство встановило, що з 16 300 одиниць контенту, з якими Моллі взаємодіяла в Instagram за шість місяців до смерті, 2100 стосувалися самогубства, самоушкодження й депресії.

Поправки до закону розглянуть у парламенті наступного місяця.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.